UNICAS-Importator si distribuitor de componente electronice si accesorii
Unicas
Cum comand?
Conditii de utilizare site
Importator si distribuitor EN-GROS de componente electronice si accesorii
Noutati
Despre noi
Date contact
Utilizator:


Parola:


Click aici daca ti-ai uitat parola!




































































      Inapoi la Pagina de creare cont persoana fizica

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

      Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.
      Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

      Cine suntem si cum ne puteti contacta

      UNICAS este denumirea comerciala a SC UNICAS SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Piatra Neamt, Strada Izvoare, nr. 185, cu numar de ordine in Registrul Comertului J27/1193/1991, cod unic de inregistrare fiscala RO2046608 (in continuare "Unicas" sau "noi"). In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs. cu caracter personal.

      Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

      Colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs astfel:
            Cand va creati un cont nou pe site-ul unicas.ro, ne transmiteti adresa de e-mail, telefonul, numele si prenumele;
            In cadrul paginii dvs personale (Contul dvs.) din platforma Unicas aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: adresa de livrare;
            Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum produsul dorit, adresa de livrare, detalii de facturare, numar de telefon, etc.

            Nu colectam si nu prelucram ulterior informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul vizitarii site-ului nostru web.
            Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

      Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

            Vom utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

            1. Pentru prestarea serviciilor Unicas in beneficiul dvs. Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:
                        - Crearea si administrarea contului in cadrul platformei Unicas;
                        - Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
                        - Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile achizitionate;
                        - Returnarea produselor conform prevederilor legale;
                        - Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

            2. Pentru Marketing:
                        - Vrem sa va tinem la curent cu privire la ofertele noastre pentru produse. In acest sens, va putem trimite, prin canale de comunicare electronica (e-mail) newslettere generale si tematice, precum si alte comunicari comerciale asemanatoare, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs. si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.
                        - Ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs. prealabil, exprimat prin completarea casutei "Adresa de mail". Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin modificarea datelor personale din caseta "Contul dvs." sau prin Contactarea directa a Unicas folosind detaliile de contact descrise mai sus.
                        - In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs in cel mai scurt timp posibil cererii dvs.

            3. Pentru apararea intereselor noastre legitime:
                        Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:
                        - Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei Unicas fata de atacuri cibernetice;
                        - Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
                        - Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

      Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal

            Ca regula generala, vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma Unicas. Puteti sa ne solicitati in mod direct oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari.

      Cui transmitem datele dvs cu caracter personal

            Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:
                        - furnizorilor de servicii de curierat;
                        - furnizorilor de servicii de plata/bancare;
                        - furnizorilor de servicii IT;
                        - in cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice (ANAF).
                        - Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

      In ce tari transferam datele dvs cu caracter personal: In prezent, stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal numai pe teritoriul Romaniei.

      Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

                        Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
                        Pastram datele dvs cu caracter personal pe servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si asigurand redundanta stocarii.
                        In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor reţele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terţe parţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

      Ce drepturi aveti

            Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal:
                        - Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
                        - Va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei.
                        - Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

            Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile noastre de contact. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:
                        Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului Unicas. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.
                        Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal. Cu toate aceste va rugam ca solicitarile dvs. sa nu aiba caracter repetitiv sau excesiv.
                        Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 3 zile, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum o luna. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
                        Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

      Drepturile vizate si descrierea acestora

            Accesul. Puteti sa ne cereti:
                  - sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
                  - sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
                  - sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
            Rectificarea. Ne puteti cere sa corectam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.
            Stergerea datelor. Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
                  - acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
                  - v-ati retras consimtamantul;
                  - dati curs unui drept legal de a va opune;
                  - acestea au fost prelucrate ilegal;
                  - ne revine o obligatie legala in acest sens.
                  Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:
                  - pentru respectarea unei obligatii legale;
                  - pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
            Restrictionarea prelucrarii datelor. Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
                  - acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
                  - prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse;
                  - acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
                  - v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.
            Portabilitatea datelor. Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:
                  - prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
                  - prelucrarea se face prin mijloace automate.
            Opozitia. Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.
                  De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.
            Luarea de decizii automate. Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:
                  - produce efecte juridice cu privire la dvs;
                  - va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.
                  - acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs. sau este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs. sau se bazeaza pe consimtamantul dvs explicit.
            Plangeri. Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:
                  Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
                  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania;
                  Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
                  E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

            Fara a va afecta dreptul dvs. de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.
            Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment prin transmiterea solicitarii dvs. prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

            - prin e-mail la adresa: office@unicas.ro sau
            - prin posta sau curier la adresa: Str. Izvoare, nr. 185, Piatra Neamt, jud. Neamt.

      Inapoi la Pagina de creare cont persoana fizica